bb_small

Benjamine Bovy

Phone: +32 486 52 32 48

Fax: +32 2 514 26 32

Mail: benjamine.bovy@struyven-law.be

Biografie

Benjamine Bovy vervoegde Advocatenkantoor STRUYVEN in september 2011.

Actief in het reilen en zeilen van de Balie te Brussel, was zij commissaris bij de Conferentie van de Jonge Balie en inleidingsredenaar voor de plechtige zitting van 22 januari 2010, waarbij zij de toespraak leverde getiteld: “Au bout de nos peines…”.

Zij mocht tevens de prijs in ontvangst nemen voor beste pleidooi van de Balie te Brussel (prix Lejeune) in 2008.

Praktijgebieden

Na het behalen van haar diploma in de rechten aan de Université Libre de Bruxelles in 2004, koos Benjamine ervoor om haar opleiding te vervolledigen met een licenciaat in de criminologische wetenschappen.

Dit curriculum bracht haar er op natuurlijke wijze toe zich te specialiseren in strafrechtelijke zaken, gemeenrecht en familierecht.

Haar praktijk concentreert zich voornamelijk op de studie van strafdossiers, het opstellen van schriftelijke procedures, het opstellen van klachten en bijstand aan slachtoffers, pleidooien voor strafgerechten, zowel politioneel, correctioneel als assisen. Zij verleent evenzeer bijstand aan haar cliënten, natuurlijke dan wel rechtspersonen, tijdens de precontentieuze fase (bemiddeling, …).

Langues

Benjamine werkt voornamelijk in het frans. Zij beschikt evenzeer over een goede kennis van het nederlands en het engels.

Opleiding

ulb_logo_mini

Université Libre de Bruxelles

Licenciaat in de rechten

2004

ulb_logo_mini

Université Libre de Bruxelles

Licenciaat in de criminologische wetenschappen

2005